Dla wzmocnienia organizmu

Opublikowano:
Autor:

Dla wzmocnienia organizmu - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kobieta i dziecko

Do mojego sklepu przyszły dwie panie, które początkowo chciały herbatkę na obniżenie ciśnienia i poziomu cukru we krwi.

W konsekwencji rozmowa potoczyła się dalej. Wynikło z niej, że w rodzinie mają młodego mężczyznę chorego na nowotwór. Właśnie skończył naukę i wszedł w dorosłe życie z chorobą. Przeszedł kilka wycieńczających chemii, mimo to rodzina cały czas wierzy w wyzdrowienie.

Panie zapytały, jaki preparaty lub zioła mógłby stosować żeby wzmocnić organizm. Poleciłam picie wywaru z huby brzozy, korzenia mniszka lekarskiego, kozłka, pokrzywy, tataraku, ziele czystka a z soków z młodego jęczmienia, pokrzywy, buraka, żurawiny, granatu i aloesu. Dodatkowo powiedziałam o pestkach moreli gorzkiej, które zawierają witaminę B17, tzw amigdalinę, która cofa rozwój komórek nowotworowych.

W chwili prowadzenia rozmowy do sklepu weszła klientka, która potwierdziła działanie, naturalnego leku. Opowiedziała, że niedawno czytała artykuł w którym wypowiadał się mężczyzna z niewiarygodną przeszłością. Mianowicie też był poważnie chory, organizm strasznie wycieńczony długotrwałym leczeniem, mimo to miał nadzieję i szukał ogólnodostępnego leku. Ktoś mu powiedział o pestkach moreli gorzkiej żeby spożywać 6 – 8 sztuk dziennie. Tak też zrobił i po jakimś czasie wyniki były coraz lepsze.

Tym artykułem nie chcę zaprzeczać skuteczności medycyny konwencjonalnej, a tym bardziej wywyższyć ponad wszystko medycynę ludową. Pragnę dać nadzieję ludziom, którzy już jej nie mają. Według słów ojca Kneippa „dla leczenia każdej choroby zostało stworzone odpowiednie zioło”. Bo wiara czyni cuda a za tym idzie miłość, wdzięczność i nadzieja a także chęć życia, tego Wam moi kochani czytelnicy życzę.

Historie opowiada Izabela Grzesiak (prowadzi sklep zielarsko-medyczny Ogród Staropolski w Pępowie)

*Amigdalina witamina B17 – najwięcej w naturalnej postaci występuje w pestkach moreli gorzkiej. Związek nie jest produkowany samoistnie przez organizm, dostarczyć go można jedynie z dietą. Korzystne działanie witaminy B17, zostało udowodnione w organizmie tylko w przypadku obecności zdegradowanych komórek. W zdrowym organizmie nie występuje enzym, który aktywizuje witaminę B17, co sprawia ze staje się ona jedynie źródłem glukozy. Co istotne jest bezpieczna dla zdrowych komórek. Substancje uwalniane podczas rozkładu witaminy B17 działając synergicznie, niszczą chorą komórkę.
 

 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE