Antyspam
ARTYKUŁY OGŁOSZENIA FIRMY
R E K L A M Aosobus
R E K L A M AB1 - MAT-BRUK

Dobre Smaki Powiatu. Przystawka meksykańska

› Zdrowie i uroda› Kulinaria 3 miesiące temu    13.07.2019
Bogdan Bujak
komentarzy 0 ocen 0 / 0%
A A A
 fot. Fotomontaż

Prezentujemy przepis na przystawkę meksykańską autorstwa pani Patrycji Łąkowskiej z Bułakowa zgłoszony do konkursu "Dobre Smaki Powiatu". Aby oddać głos na ten przepis wyślij sms o treści gostynska.6 pod numer 71051 (koszt sms 1,23 zł z VAT) lub przynieś kupon do redakcji "Życia Gostynia", ul. Kolejowa 15 lub Starostwa Powiatowego w Gostyniu, ul. Wrocławska 256.

Skład:
- 1 litr wody;
- 2 kostki rosołowe;
- 0,5 kg mięsa mielonego;
- 2 łyżki MASŁA GOSTYŃSKIEGO;
- 1 puszka pomidorów z puszki;
- 1 puszka czerwonej fasoli;
- 1 puszka kukurydzy;
- 1 papryka czerwona (pokrojona w kostkę);
- sok z pomidorów mała butelka;
Przyprawy: sól pieprz, papryka ostra i słodka, oregano, bazylia, majeranek, kucharek – przyprawa do potraw;
2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki; ketchup łagodny do smaku.

Przygotowanie:

Wstawiamy 1 litr wody z 2 kostkami rosołowymi. Mięso mielone smażyć na maśle gostyńskim, dodać wszystkie przyprawy plus minus po łyżeczce, ziół troszkę więcej. Gdy mięsko się usmaży, dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę mieszamy i wrzucamy do wcześniej wstawionej wody. Po kolei dodajemy sok, pomidory, fasole, kukurydzę, paprykę. Doprawiamy ketchupem i kucharkiem według swojego smaku.

Czytaj: tysiące kół złożyło wnioski
 

+ 0 głosów: 0 (0%) 0 -
dodaj zdjęcia Masz swoje autorskie zdjęcia? Dodaj je do naszego tekstu.
Komentarze (0)

Serwisy internetowe jarocinska.pl, zpleszewa.pl, rawicz24.pl, gostynska.pl, krotoszynska.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treść komentarzy. Komentarze nie są moderowane. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane zgodnie z postanowieniami Regulaminu.

dodaj komentarzbądź pierwszy!