Dobre Smaki Powiatu. Przystawka meksykańska

Opublikowano:
Autor:

Dobre Smaki Powiatu. Przystawka meksykańska - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kobieta i dziecko

Prezentujemy przepis na przystawkę meksykańską autorstwa pani Patrycji Łąkowskiej z Bułakowa zgłoszony do konkursu "Dobre Smaki Powiatu". Aby oddać głos na ten przepis wyślij sms o treści gostynska.6 pod numer 71051 (koszt sms 1,23 zł z VAT) lub przynieś kupon do redakcji "Życia Gostynia", ul. Kolejowa 15 lub Starostwa Powiatowego w Gostyniu, ul. Wrocławska 256.

Skład:
- 1 litr wody;
- 2 kostki rosołowe;
- 0,5 kg mięsa mielonego;
- 2 łyżki MASŁA GOSTYŃSKIEGO;
- 1 puszka pomidorów z puszki;
- 1 puszka czerwonej fasoli;
- 1 puszka kukurydzy;
- 1 papryka czerwona (pokrojona w kostkę);
- sok z pomidorów mała butelka;
Przyprawy: sól pieprz, papryka ostra i słodka, oregano, bazylia, majeranek, kucharek – przyprawa do potraw;
2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki; ketchup łagodny do smaku.

Przygotowanie:

Wstawiamy 1 litr wody z 2 kostkami rosołowymi. Mięso mielone smażyć na maśle gostyńskim, dodać wszystkie przyprawy plus minus po łyżeczce, ziół troszkę więcej. Gdy mięsko się usmaży, dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę mieszamy i wrzucamy do wcześniej wstawionej wody. Po kolei dodajemy sok, pomidory, fasole, kukurydzę, paprykę. Doprawiamy ketchupem i kucharkiem według swojego smaku.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE