Antyspam
ARTYKUŁY OGŁOSZENIA FIRMY
R E K L A M AA1 - Fines
R E K L A M AB1 - MAT-BRUK

Dobre Smaki Powiatu. Przystawka polędwiczki w zalewie

› Zdrowie i uroda› Kulinaria 3 miesiące temu    12.07.2019
Bogdan Bujak
komentarzy 0 ocen 0 / 0%
A A A
 fot. Fotomontaż

Prezentujemy przepis na przystawkę polędwiczki w zalewie autorstwa Koła Gospodyń Wiejskich w Głuchowie zgłoszony do konkursu "Dobre Smaki Powiatu". Aby oddać głos na ten przepis wyślij sms o treści gostynska.4 pod numer 71051 (koszt sms 1,23 zł z VAT) lub przynieś kupon do redakcji "Życia Gostynia", ul. Kolejowa 15 lub Starostwa Powiatowego w Gostyniu, ul. Wrocławska 256.

Składniki:
- 1 ½ kg polędwiczki wieprzowej; 
- sól;
- pieprz;
- mąka;
- bułka tarta.

Polędwiczki pokrój w plastry, rozgnieść lekko ręką, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące, jajku i bułce i usmażyć.

Zalewa:
- 6 szklanek wody;
- 1 szklanka octu;
- 1 szklanka oliwy;
- 6 łyżek cukru;
- 2 łyżki soli;
- 1 koncentrat pomidorowy Pudliszki;
- 3 cebule;
- ziele angielskie;
- liść laurowy.

Zalewę zagotować i ostudzić. Następnie zalać polędwiczki pozostawić na dwa dni w lodówce. Podawać z pokrojoną bagietką posmarowaną masłem gostyńskim.

Przeczytaj również: wchodzą nowe tablice rejestracyjne w innym kolorze

+ 0 głosów: 0 (0%) 0 -
dodaj zdjęcia Masz swoje autorskie zdjęcia? Dodaj je do naszego tekstu.
Komentarze (0)

Serwisy internetowe jarocinska.pl, zpleszewa.pl, rawicz24.pl, gostynska.pl, krotoszynska.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treść komentarzy. Komentarze nie są moderowane. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane zgodnie z postanowieniami Regulaminu.

dodaj komentarzbądź pierwszy!