Antyspam
ARTYKUŁY OGŁOSZENIA FIRMY
R E K L A M Aosobus
R E K L A M AB1 - Ubojnia Gola

Jak wyposażyć kuchnię gastronomiczną?

› Różne 2 miesiące temu    30.07.2019
Artykuł partnera
komentarzy 2 ocen 0 / 0%
A A A

Kuchnia jest sercem każdego lokalu gastronomicznego. To w niej powstają dania, które cieszą podniebienia gości. Chociażby z tego powodu warto zadbać o jak najlepsze wyposażenie kuchni gastronomicznej. Podpowiadamy, jak to zrobić.

 

Meble ze stali nierdzewnej - dlaczego są idealne do kuchni gastronomicznej?

Podstawą dobrze pracującej kuchni gastronomicznej są nie tylko zdolni kucharze i sprawna obsługa kelnerska, ale przede wszystkim najwyższej jakości sprzęty, na których da się pracować sprawnie i z radością. Poza elementami, takimi, jak garnki, noże, zastawy, sztućce czy wreszcie składniki, z których powstają dania, warto mieć na uwadze również same meble, na których pracuje cała załoga kuchni. Takie meble powinny przede wszystkim być łatwe w utrzymaniu czystości, solidne - by posłużyły długie lata - oraz zapewniające bezpieczeństwo podczas przygotowywania potraw. W tej materii warto postawić na meble ze stali nierdzewnej, które spełniają te wszystkie wymagania. Dzieje się tak dlatego, ponieważ wykonane są z najlepszej jakości metalu, który nie ulega korozji, ani nie przenosi szkodliwych substancji do przyrządzanego jedzenia. Zaopatrując kuchnię gastronomiczną w meble ze stali nierdzewnej, możemy mieć pewność, że nie tylko dobrze będzie się pracowało kucharzom i całej obsłudze, ale również, że dania, które opuszczą kuchnię i trafią do klientów, będą przygotowane z zachowaniem wszelkiego bezpieczeństwa.

Jakie meble ze stali nierdzewnej powinny znaleźć się w kuchni gastronomicznej?

W profesjonalnej kuchni gastronomicznej, która chce przygotowywać i wydawać najwyższej jakości potrawy, powinny znaleźć się co najmniej następujące elementy, wykonane ze stali nierdzewnej:

  • stoły z blatami roboczymi, na których powstaną dania;
  • nadstawki do blatów, które ułatwią wydawanie dań;
  • szafy, półki, regały, na których przechowywane będą niezbędne do przygotowania dań składniki;
  • wózki, które ułatwią obsługę np. imprez okolicznościowych odbywających się w lokalu;
  • podstawy do pieców;
  • ociekacze tłuszczu;
  • zlewozmywaki.

Dzięki wyposażeniu kuchni gastronomicznej w niezbędny, profesjonalny sprzęt ze stali nierdzewnej, zadowoleni będą nie tylko jej pracownicy, ale również goście restauracji, którym będą serwowane potrawy przygotowane w prostej w utrzymaniu czystości, bezpiecznej kuchni.

+ 0 głosów: 0 (0%) 0 -
dodaj zdjęcia Masz swoje autorskie zdjęcia? Dodaj je do naszego tekstu.
Komentarze (1)

Serwisy internetowe jarocinska.pl, zpleszewa.pl, rawicz24.pl, gostynska.pl, krotoszynska.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treść komentarzy. Komentarze nie są moderowane. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane zgodnie z postanowieniami Regulaminu.

dodaj komentarz› pokaż według najstarszych
~ Monika
13 dni temu 1
Poszukuję wyposażenia salonu fryzjerskiego, gdzie takie dostanę? Czy warto zainwestować w wyposażenie z [...]/ ?
odpowiedz oceń komentarz
wpisy tej osoby zgłoś do moderacji