Królowały weneckie klimaty (galeria)

Opublikowano:
Autor:

Królowały weneckie klimaty (galeria) - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

  Goździki i parmezan, to sekret smaku zupy „tysiąca smaków Dożów Weneckich", którą kosztowali uczestnicy EKO Festynu na Świętej Górze. Krzysztof Górski z teatru Kulinarnego przygotował 3,5 tysiąca porcji smacznej zupy, gotowanej na placu za bazyliką w ogromnym kotle. W sobotę wokół bazyliki i w samej świątyni królowały weneckie klimaty i muzyka. Festyn rozpoczął się od mocnego uderzenia. Na scenie wystąpił 8 – letni najlepszy i najmłodszy perkusista świata - Igor Falecki z zespołem. Przez godzinę młody perkusista udowodnił, co potrafi. Zagrał również z Zespołem Dramoholic z Krobi. Uczestnicy konkursów przy stoiskach Nadleśnictwa Piaski odchodzili obdarowani między innymi sadzonkami drzew i krzewów. Rzeźbienie piłą motorową przyciągało uczestników zabawy. Postać poety Kaspra Miaskowskiego wykonał Henryk Grudzień. Dzieci zabawiały się podczas konkursów organizowanych prze Gminny Ośrodek Kultury w Piaskach, który również swoje osiągnięcia zaprezentował na scenie. Eko – zabawy przygotowali uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół w Piaskach. A wieczorem w bazylice – uczta dla koneserów, czyli koncert wieczorny: "Wenecka muzyczna noc na Świętej Górze". (iza)



Zobacz galerię zdjęć

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE