Zakończyła się kolejna edycja konkursu pt. „Gotuj z pasją”, zorganizowanego w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Krobi przez nauczycieli przedmiotów zawodowych.
Do rywalizacji przystąpili uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych. W dwuosobowych grupach musieli przygotować dowolną zupę oraz deser. W sumie do konkursu przystąpiło 10 ekip, które w ciągu 150 minut wyczarowały potrawy o wybornych smakach i różnym stopniu trudności.
Uczestników, ich pracę, zaangażowanie oraz wykonane specjały oceniło jury, w skład którego wchodzili: nauczyciele uczący gotowania - Violetta Grodzka - Picz i Mariusz Rozmiarek, kierownik szkolenia praktycznego - Maciej Jakubczak i wicedyrektor Krzysztof Perdon. Ocenie podlegały: wygląd potraw, smak, a także trudność i poprawność ich wykonania. Wygrała zupa krem z kurczaka z groszkiem ptysiowym i sernik limonkowy na zimno przygotowane przez Paulinę Sikorską i Julię Sipurę. Zwycięzcy otrzymali dyplomy, książki kucharskie oraz nagrody ufundowane przez Spółdzielnię Mleczarską z Gostynia i Zakłady Mięsne Konarczak z Pogorzeli.
Wyniki konkursu
I - Paulina Sikorska i Julia Sipura z klasy IIdT
II - Anna Szulc i Maria Świst z klasy IIIcT
III - Ewa Bezwierzchna i Klaudia Berger z klasy IcT