Przyglądali się, jak powstaje pizza

Opublikowano:
Autor:

Przyglądali się, jak powstaje pizza - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura

Warsztaty kulinarne z okazji Dnia Pizzy były jednymi z ciekawszych zajęć w czasie tegorocznych ferii, zorganizowanymi przez MGOK w Borku. Na prośbę dyrektor Justyny Chojnackiej, kuchnię z piecem do wypiekania pizzy dzieciom udostępniła Renata Ratajczak, właścicielka Restauracji „Rida” w Borku.

Był to bardzo pracowicie spędzony czas, a jednocześnie duża frajda dla uczestników. Dzieci podczas warsztatów zobaczyły od podstaw, jak powstaje pizza. Przyglądali się, jak kucharz od początku wyrabia ciasto, jak formuje kulki, jak ważne są proporcje i odpowiednie składniki. Następnie każde dziecko przygotowało swoją własną kompozycję na pizzy pod czujnym okiem doświadczonego kucharza. W ten sposób przygotowane pizze powędrowały do pieca, a po upieczeniu zostały ze smakiem zjedzone.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE