Antyspam
R E K L A M A
ARTYKUŁY OGŁOSZENIA FIRMY
R E K L A M A
R E K L A M AB1 - MAT-BRUK
R E K L A M A

Restauracja Krawatka zaprasza

› Aktualności› Wydarzenia ponad rok temu    3.02.2015
Izabela Skorzybót
komentarzy 5 ocen 17 / 82%
A A A
Zespół KrawatkiZespół Krawatki fot. I. Skorzybót

Restauracja „Krawatka” w Gostyniu, której właścicielami są Piotr Roszak i Paweł Roszak zaprasza na doskonałe jedzenie. W piątek odbyła się kolacja degustacyjna otwierająca restaurację. Dla zaproszonych gotowali Piotr Roszak i Piotr Kuśnierek. Goście rozkoszowali się przystawkami: kremem z suszonych grzybów z dodatkiem oliwy sosnowej, domową wędzoną szynką, burakami, bergamotką. Na danie główne podano dzika, topinambur, królika, skorzenerę, trawę żubrową, sandacza, emulsję z raków. Deser był ukoronowaniem kolacji. Rozsmakowano się w musie z kasztanów z pigwą i ciastkiem oraz domowymi lodami waniliowymi i kompotem ze śliwek. Ciekawe w smaku było wino musujące z sorbetem z hyćki. Podawano wina z różnych stron świata – Argentyny, Hiszpanii, Włoch czy RPA. Potrawy komponowały się z wybranymi winami. Nad całością kolacji czuwały uśmiechnięte i kompetentne kelnerki. – Wytyczacie nowy standard na mapie gostyńskich restauracji – gratulowali zadowoleni goście. Zespół restauracji nagrodzono brawami. Skąd pomysł na otwarcie „Krawatki”? - Z pasji. Nie jestem kucharzem z wykształcenia, a z zamiłowania. Po prostu lubię to robić. Dla mnie to całe życie – mówił Piotr Roszak. Na kolację przygotował razem z Piotrem Kuśnierkiem wykwintne dania, sięgające do polskich tradycji, podane w nowoczesnym stylu. - Topinambur to warzywo obecnie zapomniane, kiedyś używane zamiast ziemniaków. Podobnie skorzenera – zimowa szparaga. To była kolacja degustacyjna, natomiast nasza karta będzie dostosowana dla wszystkich - wyjaśniał właściciel restauracji. Codziennie będzie lunch – zupa dnia i drugie danie. – Coś w dobrej cenie dla każdego. Ale będą również dania bardziej wykwintne. Nie będzie ich dużo, jednak wystarczająco, by każdy mógł skosztować takiego menu, jak dziś – obiecał.

Restauracja „Krawatka” rozpoczyna działalność od wtorku, 3 lutego, w Gostyniu przy ulicy Jana Pawła II 107 (przy Górze Zamkowej) Będzie czynna od wtorku do soboty w godzinach od 12.00 do 21.00, a w niedziele od 12.00 do 19.00. W poniedziałki restauracja będzie nieczynna. - KLIK
 

R E K L A M A

 

R E K L A M A
+ 14 głosów: 17 (82%) 3 -
dodaj zdjęcia Masz swoje autorskie zdjęcia? Dodaj je do naszego tekstu.
Komentarze (5)

Serwisy internetowe jarocinska.pl, zpleszewa.pl, rawicz24.pl, gostynska.pl, krotoszynska.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treść komentarzy. Komentarze nie są moderowane. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane zgodnie z postanowieniami Regulaminu.

dodaj komentarz› pokaż według najstarszych
~ Smakosz w podróży
ponad rok temu 5
Smakosz przejazdem W internetowej karcie jest czernina,z entuzjazmem nadłożyłem kilometrów,żeby spożyć ją w Restauracji Krawatka.....Niestety już nie było w menu,przemiła obsługa zachwaliła mój wybór zupy szparagowej i tatara...Szparagowa owszem na 4,podanie na 6)), podanie tatara na 4...ale w smaku nic nie przypominało tatara.Nie zabijamy smaku ziarnistą ani żadną musztardą, odrobiny,,tatara w tatarze"- oceniam go na 2.... .Dziękuje za miłą obsłsugę....ale kucharz powinien zrobić to co klient zamawia,nawet jeśli to ,,coś"wygląda : ślicznie.....
odpowiedz oceń komentarz
wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
~ irena
ponad rok temu ocena: 0%  4
Zamówiłam sałatkę z kurczakiem - bardzo dobra, gustownie podana!!! Schabowy dla męża też b.smaczny. Obsługa przemiła, polecam gorąco :-)
odpowiedz oceń komentarz
wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
~ Agnieszka
ponad rok temu ocena: 0%  3
polecam! polecam! polecam! smacznie! ceny w sam raz! atmosfera i obsługa na 5
odpowiedz oceń komentarz
wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
~ schabowy-z-kapustą
ponad rok temu ocena: 60%  2
Nie wiem czy w naszych okolicach znajdą się chętni na takie menu. Ale brawo za odwagę i inwencję. Życzę powodzenia.
odpowiedz oceń komentarz
wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
~ tomasz
ponad rok temu ocena: 50%  1
Myślę, że się znajdą. Bo o ile pizza i kebaby są u nas dość smaczne, o tyle odskocznia od prostego menu też się należy, a nie każdy jest mistrzem gotowania :) Również życzę powodzenia. Mam zamiar wybrać się tam w najbliższy weekend :)
R E K L A M A
R E K L A M A