Dostosuj wydruk

Co zrobić z resztkami jedzenia po świątecznym ucztowaniu?

Co zrobić z resztkami jedzenia po świątecznym ucztowaniu?

Święta, święta i po świętach... A w lodówce i szafkach wciąż zalegają tony jedzenia. Jak je wykorzystać? Co zrobić z resztkami wędlin, ciast, owocami i innymi daniami oraz produktami, które zostały po świątecznym ucztowaniu?

Wykorzystując resztki, nie tylko nie będziemy mieć wyrzutów sumienia, że wyrzucamy jedzenie do kosza, ale także zaoszczędzimy na kupnie kolejnych produktów. Przy porządkowaniu półek w lodówce zwróćmy uwagę, co możemy zamrozić. Do zamrażarki nadają się mięsa, chleb, bułki, paszteciki do barszczu, a nawet pasztet. Z pewnością nie możemy mrozić jajek,soków, majonezu, bananów czy sałaty.

Jak wykorzystać resztki jedzenia? Czytaj na Hotblog-u.

autor: Honorata Dmyterko

Źródło:

Dodano: 2017.12.31

gostynska.pl Copyright © 2007 - 2019 Południowa Oficyna Wydawnicza
redakcja: ul. Kolejowa 15, 63-800 Gostyń., 65 572 74 00