Co zrobić z resztkami jedzenia po świątecznym ucztowaniu?

Opublikowano:
Autor:

Co zrobić z resztkami jedzenia po świątecznym ucztowaniu? - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kobieta i dziecko

Święta, święta i po świętach... A w lodówce i szafkach wciąż zalegają tony jedzenia. Jak je wykorzystać? Co zrobić z resztkami wędlin, ciast, owocami i innymi daniami oraz produktami, które zostały po świątecznym ucztowaniu?

Wykorzystując resztki, nie tylko nie będziemy mieć wyrzutów sumienia, że wyrzucamy jedzenie do kosza, ale także zaoszczędzimy na kupnie kolejnych produktów. Przy porządkowaniu półek w lodówce zwróćmy uwagę, co możemy zamrozić. Do zamrażarki nadają się mięsa, chleb, bułki, paszteciki do barszczu, a nawet pasztet. Z pewnością nie możemy mrozić jajek,soków, majonezu, bananów czy sałaty.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE