Antyspam
ARTYKUŁY OGŁOSZENIA FIRMY
R E K L A M AA1 - Aris
R E K L A M AB1 - MAT-BRUK

Gęsina nie tylko na świętego Marcina. Jak przyrządzić?

› Aktualności 16 dni temu    10.11.2020
Honorata Dmyterko
komentarzy 1 ocen 1 / 0%
A A A

W listopadzie na wielkopolskich stołach zawsze królowała gęsina.

R E K L A M ABolsius Podstrona

Tę dawną, staropolską tradycję od kilku lat próbują wskrzesić coraz skuteczniej między innymi restauratorzy.

Gęś, pieczona w całości lub porcjowana, przygotowana z okazji święta 11 listopada, pojawia się też coraz częściej na polskich stołach, w różnych wydaniach smakowych. Można nadziewać ją choćby jabłkami.

Również jej miłośnicy przekonują, że gęsina jest nie tylko niezwykle smaczna, ale i wartościowa, ponieważ zawiera pełnowartościowe białko, kwasy nienasycone Omega-3 i 6 oraz witaminy.

I mimo że gęsina jest bardziej kaloryczna niż kurczak czy indyk, to okazjonalnie jak najbardziej możemy sobie na nią pozwolić.

Jak przyrządzić pieczoną gęś? Czytaj na HOTBLOG-u

+ 0 głosów: 1 (0%) 1 -
dodaj zdjęcia Masz swoje autorskie zdjęcia? Dodaj je do naszego tekstu.
Komentarze (1)

Serwisy internetowe jarocinska.pl, zpleszewa.pl, rawicz24.pl, gostynska.pl, krotoszynska.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treść komentarzy. Komentarze nie są moderowane. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane zgodnie z postanowieniami Regulaminu.

dodaj komentarz› pokaż według najstarszych
~ Omegaer
14 dni temu 1
Ponieważ zawiera pełnowartościowe białko, kwasy nienasycone Omega-3 i 6 oraz witaminy. Find A Word - https://sites.google.com/view/...
odpowiedz oceń komentarz
wpisy tej osoby zgłoś do moderacji