Wyróżnienia za przedsiębiorczość i promocję powiatu

Opublikowano:
Autor:

Wyróżnienia za przedsiębiorczość i promocję powiatu - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Certyfikaty „Dobre Smaki Powiatu” zostały wręczone podczas tegorocznych Dożynek Powiatowych, które odbyły się 15 sierpnia na Świętej Górze. Wyróżniono 10 firm z powiatu gostyńskiego.

Certyfikaty otrzymali przedsiębiorcy i zakłady, z którymi samorząd powiatowy, jako organizator dożynek współpracował w ramach projektu „Dobre Smaki Powiatu” i te, które się wystawiały podczas imprezy.

- Firmy dobrowolnie zgłosiły się na ankietowe zapytanie starostwa. Musiały złożyć formularz i wypowiedzieć się, według własnego uznania, który ze swoich produktów chcieliby w ten sposób zareklamować, rozpropagować. Chodziło przede wszystkim o promocję lokalnej przedsiębiorczości i żywności - wyjaśnił Łukasz Burkiewicz, kierownik Biura Promocji i Rozwoju Powiatu w Starostwie Powiatowym w Gostyniu.

yróżnieni certyfikatem przedsiębiorcy (a także inne firmy z powiatu gostyńskiego) współpracowali z organizatorami dożynek między innymi w przygotowaniu 15 koszy, które stanowiły nagrody, wręczane podczas dożynek uczestnikom imprezy. Nagrody można było wylosować po uprzednim wypełnieniu kuponu, jaki dołączony był między innymi do ulotek związanych z promocją Dożynek Powiatowych 2015 i wrzuceniu go do urny. W ogromnych koszach znajdowały się różne smaki, produkty z powiatu gostyńskiego - wyroby wędliniarskie i spożywcze (smalec, herbaty, wędliny, kiełbasa, ketchup, pieczywo itp.)
* * *
Firmy wyróżnione certyfikatem „Dobre Smaki Powiatu": HJ Heinz Pudliszki (za ketchup Pudliszki), Zakład Mięsny Józef Konarczak (za kiełbasę białą, parzoną wielkopolską), Firma „AGI” Sebastian Koncewicz Krzekotowice (za smalec z cebulką i ze skwarkami), Zakład Mięsny Marian Kaczmarek z Pępowa (za kiełbasę biskupiańską), Zakład Mięsny Józef Konarczak (za kiełbasę białą, parzoną wielkopolską), Zakład Zielarski "Kawon - Hurt” (za herbatki żurawinowe), Pszczelarstwo Marek Gryczka Skoraszewice (za miód pszczeli z własnej pasieki), Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu (za masło gostyńskie), Piekarnia R&P Ciążyńscy (za chleb biskupiański), Mistrz Pszczelarz Teodor Szałata (za miód nektarowy faceliowy), Pasieka Towarowa - Teofil Siama z Krzyżanek (za miód wielokwiatowy z przewagą rzepakowego, akacjowy i lipowo-spadziowy)

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE